Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, in licht gezouten water.
Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verwarm wat olijfolie in een grote pan en stoof de ui en knoflook 2 min. aan. Draai het vuur hoger en voeg de spekblokjes toe. Roerbak 5 min. en voeg vervolgens de gesneden champignons toe. Roerbak opnieuw 5 min. alvorens de mascarpone en het tomatenconcentraat aan de pan toe te voegen. Kruid met peper en zout. Meng goed en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Meng de penne onder de mascarponesaus, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
1057 KJ
Energie
252 kcal
Vetten
14 g
Fats acid satured
6.9 g
koolhydraten
23 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
7.3 g
salt
0.94 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.