Pladijsfilet meunière met kurkumasaus en groene aspergestips
Pladijsfilet meunière met kurkumasaus en groene aspergestips
Voorbereiding25 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding25 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook het mengsel van rijst, quinoa en spelt in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en hou warm. Stoom de asperges.
Snipper de sjalot fijn en fruit 5 min. op een zacht vuur in 1/3de van de boter. Voeg de kurkuma en de witte wijn toe en laat inkoken. Zet het vuur lager en giet de visfumet en de room erbij. Kruid met peper, zout en een snuifje paprika. Laat indikken op een zacht vuur tot de saus aan de lepel blijft kleven. Hou warm.
Giet de bloem in een groot bord. Kruid de vis met peper en zout. Haal door de bloem en klop het teveel er voorzichtig af. Verhit de rest van de boter in een grote pan en bak de filets goudbruin op een zacht vuur. Bevochtig de filets regelmatig met de boter. Giet er op het einde van de baktijd het citroensap bij. Serveer de pladijsfilets met de granen, de asperges en de kurkumasaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
571 KJ
Energie
137 kcal
Vetten
5.8 g
Fats acid satured
3.8 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
1.3 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.22 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.