Kippenvleugeltjes uit de oven met dadels en kappertjes
Kippenvleugeltjes uit de oven met dadels en kappertjes
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de dadels in repen. Ontzaad de puntpaprika en snij in lange repen.
Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en voeg de dadels, paprika, kappertjes en verse tijm toe. Overgiet met witte wijn, besprenkel met een flinke geut olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25-30 min. in de oven.
Kook de mix granen ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking in licht gezouten water. Giet af, meng er een klontje boter onder en kruid met peper en zout. Serveer met de kippenvleugeltjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
738 KJ
Energie
177 kcal
Vetten
8.1 g
Fats acid satured
1.9 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
6.7 g
Eiwitten
13 g
salt
0.21 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.