Gegrilde zomergroenten met polentakoekjes en geitenkaas
Voorbereiding10 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de polenta zoals aangegeven op de verpakking. Kruid royaal met peper en zout en meng er de tuinkers doorheen. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf het snel open tot 1,5 cm dikte. Laat helemaal afkoelen.
Snij de aubergine in plakjes van 1 cm. Snij de paprika in reepjes. Snij de tomaten in vier. Snij de venkel in dunne plakken. Leg al deze groenten in een ovenschaal en doe er de ongepelde tenen knoflook bij. Schenk er olijfolie over en kruid met peper, zout en 2/3de van de Provençaalse kruiden. Meng alles goed zodat de groenten goed verdeeld zijn. Zet de schaal 10 tot 12 min. in de oven.
Duw koekjes uit de gesteven polenta (met een vormpje of een glas). Bak de koekjes aan beide zijden krokant in olijfolie, op een hoog vuur. Snij de boomstammetjes geitenkaas in schijfjes. Leg op de polentakoekjes een schijfje geitenkaas en leg er terug een koekje op. Eindig met een schijfje geitenkaas. Serveer met de gegrilde groenten en werk af met de resterende Provençaalse kruiden.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
610 KJ
Energie
145 kcal
Vetten
5.5 g
Fats acid satured
2.1 g
Koolhydraten
19 g
waarvan suikers
2.0 g
Eiwitten
3.9 g
salt
0.24 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.