Gegrilde zomergroenten met polentakoekjes en geitenkaas | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gegrilde zomergroenten met polentakoekjes en geitenkaas

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de polenta zoals aangegeven op de verpakking. Kruid royaal met peper en zout en meng er de tuinkers doorheen. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en wrijf het snel open tot 1,5 cm dikte. Laat helemaal afkoelen.
  2. Snij de aubergine in plakjes van 1 cm. Snij de paprika in reepjes. Snij de tomaten in vier. Snij de venkel in dunne plakken. Leg al deze groenten in een ovenschaal en doe er de ongepelde tenen knoflook bij. Schenk er olijfolie over en kruid met peper, zout en 2/3de van de Provençaalse kruiden. Meng alles goed zodat de groenten goed verdeeld zijn. Zet de schaal 10 tot 12 min. in de oven.
  3. Duw koekjes uit de gesteven polenta (met een vormpje of een glas). Bak de koekjes aan beide zijden krokant in olijfolie, op een hoog vuur. Snij de boomstammetjes geitenkaas in schijfjes. Leg op de polentakoekjes een schijfje geitenkaas en leg er terug een koekje op. Eindig met een schijfje geitenkaas. Serveer met de gegrilde groenten en werk af met de resterende Provençaalse kruiden.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 610 KJ
Energie 145 kcal
Vetten 5.5 g
Fats acid satured 2.1 g
Koolhydraten 19 g
waarvan suikers 2.0 g
Eiwitten 3.9 g
salt 0.24 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aubergine 0.5
  • rode paprika 0.5
  • roma-tomaten 2
  • venkel 0.5
  • tenen knoflook 2
  • polenta 250 g
  • boomstammetje geitenkaas 100 g
  • bakje tuinkers 0.5
  • Provençaalse kruiden 1 el

Niet in de box

  • olijfolie
  • water
  • peper
  • zout
  • bakpapier
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aubergine 0.5
  • rode paprika 0.5
  • roma-tomaten 2
  • venkel 0.5
  • tenen knoflook 2
  • polenta 250 g
  • boomstammetje geitenkaas 100 g
  • bakje tuinkers 0.5
  • Provençaalse kruiden 1 el

Niet in de box

  • olijfolie
  • water
  • peper
  • zout
  • bakpapier