Snij de courgette overlangs doormidden en snij in lange staafjes. Snij de aubergine in de lengte in vieren en snij ook in staafjes. Verhit 2 el arachideolie in de wok en bak op een hoog vuur de courgette beetgaar. Kruid met zout en peper en schep uit de wok. Bak op dezelfde manier de aubergine en schep ze ook weer uit de wok. Kook de noedels in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pers de knoflook tot moes en bak 1 min. in de wok met 1 el arachideolie, op een hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak het in 10 min. rul. Giet er de sojasaus en de sesamolie bij en laat nog 5 min. bakken. Zet het vuur lager en schep de staafjes courgette en aubergine er weer bij.
Giet de noedels af en verdeel ze over de borden. Schep er het mengsel van gehakt en groenten over en werk af met de verse koriander.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
616 KJ
Energie
147 kcal
Vetten
7.3 g
Fats acid satured
1.9 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
1.6 g
Eiwitten
8.3 g
salt
0.67 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.