Mediterraans varkenshaasje | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mediterraans varkenshaasje

Mediterraans varkenshaasje

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de varkenshaasjes horizontaal bijna helemaal door, zodat je ze kan openleggen. Snij de vouw nog wat verder open zodat je één grote platte snede vlees krijgt. Besmeer met de tapenade. Verkruimel er wat geitenkaas over en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Rol het vlees strak op en bind dicht met keukentouw. Kruid met zout en peper. Laat wat boter bruinen in een pan en bak het vlees op een hoog vuur aan beide kanten bruin. Zet de pan in de oven en laat nog 15 min bakken.

  2. Kook de gemengde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de tomaten in kleine blokjes. Verhit een beetje olijfolie op een laag vuur en leg er de spinazie in. Laat slinken en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met zout en peper en meng onder de gekookte rijst.

  3. Haal het vlees uit de oven en laat 5 min rusten onder bakpapier. Snij in dunne sneden en serveer met de rijst.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 99 kcal
Vetten 3.0 g
koolhydraten 10 g
waarvan suikers 0.6 g
vezels 0.6 g
Eiwitten 7.4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Inbegrepen in de box

  • Ardense varkenshaasjes 1
  • Tapenade van zwarte olijven 35 g
  • Verse geitenkaas 35 g
  • Bladpeterselie 2.50 g
  • Gemengde rijst 150 g
  • Tomaten 2
  • Verse spinazie 125 g

Niet inbegrepen in de box

  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen

Inbegrepen in de box

  • Ardense varkenshaasjes 1
  • Tapenade van zwarte olijven 35 g
  • Verse geitenkaas 35 g
  • Bladpeterselie 2.50 g
  • Gemengde rijst 150 g
  • Tomaten 2
  • Verse spinazie 125 g

Niet inbegrepen in de box

  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper
  • Zout