Gebakken kabeljauwfilet, gesauteerde paprika met aardappelpuree en olijven | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gebakken kabeljauwfilet, gesauteerde paprika met aardappelpuree en olijven

Gebakken kabeljauwfilet, gesauteerde paprika met aardappelpuree en olijven

Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de ongeschilde aardappelen gaar in water. Schil ze en pureer ze. Doe ze in een kom en voeg er de melk, een scheut olie en peper aan toe. Meng goed dooreen. Snij de olijven zeer fijn en voeg 2/3de bij de puree en meng snel dooreen. Hou warm.
  2. Verwijder de steel, zaden en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes. Snipper de knoflook. Giet 2 el olie in een pan en bak de knoflook glazig +/-2 min. Voeg de paprika toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 15 min. verder garen, en af en toe roeren.
  3. Leg de vis in een ovenschaal. Strooi er vlokjes boter over. Kruid met peper en zout en giet er de helft van het citroensap over. Zet +/-15 min. in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis. Bestrooi de puree met de rest van de olijven. Maak een vinaigrette van olie, het resterende citroensap, peper en zout en breng de sla hiermee op smaak en serveer met vis en paprika.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 388 KJ
Energie 93 kcal
Vetten 4.5 g
Fats acid satured 1.5 g
koolhydraten 7.9 g
waarvan suikers 1.9 g
Eiwitten 4.7 g
salt 0.3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • kabeljauwfilet 300 g
  • aardappelen 500 g
  • zwarte olijven 8
  • rode paprika 1
  • gele paprika 1
  • teen knoflook 0.5
  • citroen 0.5
  • fijnproeversla 70 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter 25 g
  • melk 75 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • kabeljauwfilet 300 g
  • aardappelen 500 g
  • zwarte olijven 8
  • rode paprika 1
  • gele paprika 1
  • teen knoflook 0.5
  • citroen 0.5
  • fijnproeversla 70 g

Niet inbegrepen in de box

  • boter 25 g
  • melk 75 ml
  • olijfolie
  • peper
  • zout