Gebakken aubergines met gehakt, tomatensaus, mozzarella en penne
Gebakken aubergines met gehakt, tomatensaus, mozzarella en penne
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de tomaten in blokjes. Snij de aubergine in plakken. Doe ze in een vergiet en bestrooi royaal met zout. Laat uitlekken. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper het sjalotje fijn en stoof het aan in wat olijfolie op een laag vuurtje. Doe er het gehakt bij en bak rul. Doe er het blik tomaten en de verse tomaten bij. Kruid met peper en zout en fijngescheurde basilicumblaadjes.
Dep de aubergines droog met keukenpapier. Neem een ovenbestendige ovenschaal en doe hierin een bodempje tomatensaus met gehakt. Bedek met schijfjes aubergine. Doe daarop de penne en schenk er de helft van de overgebleven tomatensaus over. Strooi er geraspte mozzarella over. Leg er nog een laagje aubergineschijfjes op en giet er de resterende tomatensaus over. Strooi er als laatste laagje nog wat mozzarella over. Bak 20 min. in de oven. Serveer met de slamengeling.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
423 KJ
Energie
101 kcal
Vetten
4.5 g
Fats acid satured
2.0 g
Koolhydraten
8.1 g
waarvan suikers
2.2 g
Eiwitten
6.2 g
salt
0.41 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.