Clafoutis van tomaten, ricotta en spekjes, met gestoomde broccoli | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Clafoutis van tomaten, ricotta en spekjes, met gestoomde broccoli

Clafoutis van tomaten, ricotta en spekjes, met gestoomde broccoli

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de spekjes in een droge pan met antiaanbaklaag. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.

  2. Doe de eieren, melk, ricotta en bloem in een blender. Breng op smaak met peper en mix tot een homogeen mengsel. Vet een bakvorm in met boter en giet er het beslag in. Voeg de spekjes toe en bak 15 min. in de oven. Snij de tomaat in kwartjes en verwijder de pitjes. Haal de clafoutis uit de oven en bestrooi met de geraspte kaas. Verdeel de partjes tomaat over de clafoutis en bak opnieuw 15 min. in de oven.

  3. Stoom de broccoliroosjes gaar. Doe in een kom en overgiet met wat olijfolie en citroensap. Dien de clafoutis warm op met de broccoli en werk af met basilicum.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 442 KJ
Energie 106 kcal
Vetten 7.2 g
Fats acid satured 3.3 g
koolhydraten 3.1 g
waarvan suikers 2.0 g
Eiwitten 6.7 g
salt 0.49 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • gerookte spekreepjes 100 g
  • tomaat 0.5
  • broccoliroosjes 200 g
  • ei 2
  • ricotta 2 el
  • geraspte kaas 250 g
  • citroensap 0.25
  • basilicum

Niet inbegrepen in de box

  • melk 150 ml
  • bloem 1 el
  • olijfolie 1 el
  • boter
  • peper
  • zout
  • ramequin
  • essuie-tout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • gerookte spekreepjes 100 g
  • tomaat 0.5
  • broccoliroosjes 200 g
  • ei 2
  • ricotta 2 el
  • geraspte kaas 250 g
  • citroensap 0.25
  • basilicum

Niet inbegrepen in de box

  • melk 150 ml
  • bloem 1 el
  • olijfolie 1 el
  • boter
  • peper
  • zout
  • ramequin
  • essuie-tout