Linguine met kip met saus van avocado en verse spinazie
Linguine met kip met saus van avocado en verse spinazie
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Snij het kippeborstfilet in dunne reepjes. Kruid met peper en zout. Bak ze kort aan in de olijfolie.
Schil de avocado en haal de steen eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes. Mix de avocadoblokjes met de spinazieblaadjes, de pijnboompitten, de knoflook, de parmezaan, het citroensap en de kippenbouillon tot een homogeen mengsel. Breng op smaak met peper en verwarm in een kookpot op een zacht vuur.
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en doe bij de saus. Meng door elkaar en dien onmiddellijk op met de kippenreepjes en wat geraspte parmezaan en pijnboompitten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
852 KJ
Energie
203 kcal
Vetten
5.8 g
Fats acid satured
1.1 g
Koolhydraten
25 g
waarvan suikers
1.5 g
Eiwitten
11 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.
Ingrediënten voor:
2Personen
Inbegrepen in de box
kippeborstfilet300
g
linguine250
g
avocado('s)1
verse spinazie125
g
geroosterde pijnboompitten (+ voor de garnering)1
el