Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de zoete aardappelfrietjes in een bakblik. Kruid met peper en zout en schenk er wat olijfolie over. Bak de frietjes 15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
Snij de uien in halve maantjes. Stoof ze in wat olijfolie op een heel zacht vuurtje. Roer regelmatig om tot ze helemaal zacht zijn. Bak de champignons een vijftal min. op een hoog vuur in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en de citroentijm.
Bak de burgers aan beide kanten in wat olijfolie, op een laag vuurtje. Meng de mayonaise met de honing en het currypoeder en pers er de knoflook bij. Snij de hamburgerbroodjes open en smeer wat mosterd op de ene helft. Leg daarop wat gestoofde uien. Beleg met een groenteburger, daarop een sneetje cheddar. Leg er gebakken champignons op en schep er een lepeltje van de honingmayonaise over. Serveer de burgers met de gebakken aardappelfrietjes en de resterende honingmayonaise.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
874 KJ
Energie
202 kcal
Vetten
12 g
Fats acid satured
2.8 g
koolhydraten
16 g
waarvan suikers
4.6 g
Eiwitten
5.2 g
salt
0.73 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.