Gebakken goudbrasem met witte wijn, kerstomaatjes en kappertjes
Gebakken goudbrasem met witte wijn, kerstomaatjes en kappertjes
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Knip de vinnen van de vissen. Spoel ze onder stromend water en dep ze droog. Kruid ze aan de binnen- en buitenkant met zout en peper en leg in elke buikholte een takje tijm en een laurierblad.
Snij de ui en citroen in tweeën en dan in dunne reepjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en citroen 2 min. op een matig vuur. Blijf roeren tot de stukjes ui glazig zijn. Schep alles in een ovenschaal en giet er de wijn bij. Schik daarop de vissen, kerstomaatjes en kappertjes. Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak 25 min. in de oven. Schep halfweg de baktijd een beetje van het bakvocht over de vissen.
Stoom de krielaardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dien de vissen in hun geheel op met de saus uit de ovenschaal, de kerstomaatjes en de gestoomde aardappelen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
298 KJ
Energie
71 kcal
Vetten
2.1 g
Fats acid satured
0.3 g
Koolhydraten
5.3 g
waarvan suikers
0.8 g
Eiwitten
4.8 g
salt
0.14 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.