Verwarm de oven voor op 180°C-200°C en bak de ciabatta af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het water aan de kook en los de groentebouillon erin op.
Snipper de ui, plet de helft van de knoflook tot moes en stoof aan in een kookpot met wat olijfolie. Snij de venkel in dunne plakjes en voeg toe aan de kookpot, samen met de prei. Roerbak enkele minuten en voeg het water en bouillon toe. Laat 15 min. pruttelen alvorens de uitgelekte doperwten en de gewassen spinazie toe te voegen. Laat nog 1 min. verder koken.
Maak ondertussen de pesto door de basilicumblaadjes samen met de helft van de Parmezaanse kaas, gegrilde pijnboompitten, de balsamicoazijn, olijfolie en het overgebleven knoflook tot een glad geheel te mixen. Serveer de soep met de pesto, ciabatta en overgebleven Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
316 KJ
Energie
76 kcal
Vetten
4.4 g
Fats acid satured
1.0 g
Koolhydraten
5.5 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
2.5 g
salt
0.69 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.