Andijvieomelet met oude Brugse kaas en frisse doperwtensalsa
Andijvieomelet met oude Brugse kaas en frisse doperwtensalsa
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de rozemarijn fijn. Snij de aardappelen doormidden, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en de rozemarijn. Kruid met peper en zout, meng goed dooreen en zet 30 min. in de hete oven.
Hak de munt en bieslook fijn. Spoel de doperwten en meng met de verse kruiden, zeste van de citroen en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.
Was en snij de andijvie in fijne repen en snipper de lente-ui. Kluts de eieren in een mengkom en voeg de andijvie en de melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix met een staafmixer fijn. Rasp de kaasen meng de helft onder het eiermengsel. Verwarm een klontje boter in een grote antikleefpan op een middelhoog vuur en giet er de helft van het eimengsel in. Dek afen laat enkele minuten stollen. Haal het deksel van de pan en schep enkele eetlepels doperwtensalsa en de helft van de overgebleven kaas op één kant van de omelet en klap hem met een spatel voorzichtig dicht. Laat nog 1 min. bakken en neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de tweede omelet, versnipper de lente-uitjes en serveer met de overgebleven salsa en de aardappelen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
499 KJ
Energie
119 kcal
Vetten
7.2 g
Fats acid satured
3.2 g
Koolhydraten
6.9 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
6.2 g
salt
0.28 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.