Verwarm de oven voor op 200°C. Schrob de aardappelen met een zacht sponsje schoon en dep ze droog. Maak vervolgens, over de breedte, elke 3 millimeter een inkeping tot net boven de bodem. Let op: de aardappel mag niet uit elkaar vallen. Leg de aardappel eventueel tussen twee houten spatels zodat je de knol niet helemaal doorsnijdt. Herhaal met alle aardappelen. Leg de patatjes in een ovenschaal of op een bakplaat. Steek hier en daar wat rozemarijn in de inkepingen en besprenkel de aardappelen met olijfolie, peper en zout. Zet de schaal in de hete oven en bak ongeveer 30-35 min. of tot ze knapperige goudbruin zijn.
Maak ondertussen de tomatensalade. Snij de cocktail trostomaatjes in kwartjes en scheur de basilicumblaadjes. Meng door elkaar, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes en leg op een diep bord. Dresseer de tomaatjes errond.
Verwarm een grillpan op een hoog vuur. Steek een scherp mes in het topje van de worst, ongeveer tot in het midden, en snij de worsten in de lengte open zodat je ze kan openvouwen. Kruid de worsten met peper en leg ze met de opengesneden kant in de hete grillpan. Snij de citroen doormidden en leg met de snijkant mee in de grillpan. Bak de worsten krokant aan beide zijden en besprenkel ze, eenmaal ze gaar zijn, met venkelzaad. Knijp er de citroenen over uit en serveer met de aardappelen en de tomatensalade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
553 KJ
Energie
133 kcal
Vetten
8.7 g
Fats acid satured
3.6 g
koolhydraten
6.1 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
6.9 g
salt
0.61 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.