Courgette-gehaktballetjes met smeuïge bieslookpuree en frisse rucolasalade
Courgette-gehaktballetjes met smeuïge bieslookpuree en frisse rucolasalade
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding15 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en kook in ongeveer 20 min. gaar in gezouten water.
Rasp de courgette grof. Leg een propere handdoek in een vergiet, leg de geraspte courgette erin. Vouw de handdoek dicht en pers zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Meng vervolgens de courgetterasp met het gehakt, ei, het paneermeel en de gehakte peterselie. Kruid met peper en zout. Rol het gehakt tot walnootgrote balletjes. Leg ze in een ovenschaal en bak in 20 min. gaar.
Giet het water van de aardappelen af. Stamp samen met een klontje boter, een scheutje melk en de gehakte bieslook tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Was de rucola en besprenkel met wat olijf- of hazelnootolie. Kruid met peper en zout.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
497 KJ
Energie
118 kcal
Vetten
5.5 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
8.2 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
8.5 g
salt
0.17 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.