Gebakken pladijsfilet met witte wijnsaus, druiven en dragon
Gebakken pladijsfilet met witte wijnsaus, druiven en dragon
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Breng het water aan de kook en los de visbouillon erin op. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Fruit de fijngesneden sjalotjes met de laurier en de tijm glazig in boter. Overgiet met de wijn en laat deze bijna volledig inkoken.
Voeg dan de visbouillon toe en laat opnieuw even inkoken. Giet de room erbij en laat opnieuw inkoken tot een lichtjes ingedikte saus. Werk af met de gehalveerde druiven en de fijngesneden dragon.
Breng de scholfilets op smaak met peper en zout en bak ze aan beide kanten goudbruin in boter. Verwijder het taaie gedeelte onderaan de witloofstronkjes en serveer enkele blaadjes witloof en de aardappelen bij de vis.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
311 KJ
Energie
74 kcal
Vetten
2.5 g
Fats acid satured
1.4 g
Koolhydraten
7.1 g
waarvan suikers
2.1 g
Eiwitten
4.1 g
salt
0.32 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.