Gebakken pladijsfilet met witte wijnsaus, druiven en dragon | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gebakken pladijsfilet met witte wijnsaus, druiven en dragon

Gebakken pladijsfilet met witte wijnsaus, druiven en dragon

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid
  1. Breng het water aan de kook en los de visbouillon erin op. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water gaar. Fruit de fijngesneden sjalotjes met de laurier en de tijm glazig in boter. Overgiet met de wijn en laat deze bijna volledig inkoken.
  2. Voeg dan de visbouillon toe en laat opnieuw even inkoken. Giet de room erbij en laat opnieuw inkoken tot een lichtjes ingedikte saus. Werk af met de gehalveerde druiven en de fijngesneden dragon.
  3. Breng de scholfilets op smaak met peper en zout en bak ze aan beide kanten goudbruin in boter. Verwijder het taaie gedeelte onderaan de witloofstronkjes en serveer enkele blaadjes witloof en de aardappelen bij de vis.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 311 KJ
Energie 74 kcal
Vetten 2.5 g
Fats acid satured 1.4 g
Koolhydraten 7.1 g
waarvan suikers 2.1 g
Eiwitten 4.1 g
salt 0.32 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • pladijsfilets 300 g
  • witte wijn 125 ml
  • witte pitloze druiven 125 g
  • visbouillon 95 ml
  • room 100 ml
  • sjalotje(s) 1
  • bosje dragon 0.5
  • laurierblad 1
  • takje(s) tijm 1
  • vastkokende aardappelen 400 g
  • stronkje(s) witloof 1

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • zout
  • peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • pladijsfilets 300 g
  • witte wijn 125 ml
  • witte pitloze druiven 125 g
  • visbouillon 95 ml
  • room 100 ml
  • sjalotje(s) 1
  • bosje dragon 0.5
  • laurierblad 1
  • takje(s) tijm 1
  • vastkokende aardappelen 400 g
  • stronkje(s) witloof 1

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • zout
  • peper