Breng het water aan de kook en los er de groentebouillon in op. Schil de wortels en sjalot en snij in grove stukken. Snij de venkel doormidden en vervolgens in plakken. Snij de dadels in kleine stukjes.
Verwarm op een middelhoog vuur wat olie in een kookpot en stoof de sjalot samen met de tot moes geplette knoflook aan. Voeg de wortel en butternutblokjes toe en roerbak enkele minuten. Voeg nu de venkel toe en bestrooi met ras el hanout. Roerbak opnieuw enkele minuten alvorens met de bouillon te blussen en de dadels toe te voegen. Zet het deksel op de pot en laat 20 min. stoven.
Bak de amandelschilfers in een droge pan in 7-10 min. goudkleurig. Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid met peper en zout en meng er een klontje boter doorheen. Serveer samen met de groentetajine en werk af met grofgehakte peterselie en amandelschilfers.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
483 KJ
Energie
115 kcal
Vetten
2.8 g
Fats acid satured
0.6 g
Koolhydraten
19 g
waarvan suikers
5.9 g
Eiwitten
3.1 g
salt
0.55 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.