Hak de knoflook grof en mix met het citroensap, de olijfolie, wat peper en de tijm in een keukenrobot tot een smeuïge saus. Doe de varkenskoteletten in een diepvrieszak samen met deze marinade. Sluit de zak af en meng zodat het vlees volledig is bedekt met de marinade. Laat 20 min. rusten.
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Schil en ontpit de komkommer. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de dille, de oregano en de peterselie fijn. Meng de komkommer, de kruiden, de yoghurt en de (Xeres)azijn.
Haal de koteletten uit de marinade en bak het vlees op de barbecue of in een grillpan. Serveer met de komkommersalade en de gekookte aardappelen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
463 KJ
Energie
111 kcal
Vetten
7.1 g
Fats acid satured
2.0 g
koolhydraten
5.5 g
waarvan suikers
1.0 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.11 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.