Was de ratte-aardappelen en kook in 20 min. gaar in gezouten water. Giet af en spoel kort onder koud water. Laat afkoelen.
Bestrijk de kipfilets met olie en kruid met peper en zout. Verwarm een grillpan op een middelhoog vuur en bak de kipfilets ongeveer 10 min. aan beide kanten. Snij vervolgens in plakjes.
Giet de olie van de ansjovis in een steelpannetje en verwarm op een middelhoog vuur. Voeg de tot moes geplette knoflook toe en laat 1 min. stoven. Snij de ansjovis in kleine stukjes en voeg toe aan de steelpan. Roer tot de ansjovis bijna volledig opgelost is in de olie, voeg de azijn toe en kruid met peper en zout. Roer vervolgens een ijskoud klontje boter door de ansjovis voor een smeuïge saus. Haal van het vuur en laat afkoelen. Snij de baby romana in brede repen en meng er de ansjovisvinaigrette door. Verdeel de sla, kip en aardappelen over de borden. Bestrooi met Parmezaanse kaas en croutons.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
319 KJ
Energie
76 kcal
Vetten
2.3 g
Fats acid satured
0.7 g
koolhydraten
6.3 g
waarvan suikers
0.5 g
Eiwitten
7.2 g
salt
0.68 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.