Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Verhit wat olijfolie in een sauspan op een laag vuur en stoof de ui en look enkele minuten aan. Voeg de tomaat met basilicum uit blik en de suiker toe en laat een kwartiertje pruttelen. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
Meng het paneermeel met de helft van de Parmezaanse kaas en de oregano. Zet drie diepe borden klaar en vul één met bloem, één met losgeklopt ei en één met het paneermeelmengsel. Kruid de kalfslapjes met peper en zout en haal ze één voor één door de bloem, dan het ei en vervolgens het paneermeelmengsel. Verhit een klontje boter in een grote antikleefpan en bak de kalfslapjes in 7-8 min. rondom knapperig en goudbruin.
Giet het water van de pasta af en meng er de tomatensaus doorheen. Serveer met de overgebleven Parmezaanse kaas en de gepaneerde kalfslapjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
734 KJ
Energie
176 kcal
Vetten
4.4 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
22 g
waarvan suikers
2.9 g
Eiwitten
11 g
salt
0.55 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.