Lamsspiesjes met gegrilde spicy aubergine, yoghurtsaus en couscous
Lamsspiesjes met gegrilde spicy aubergine, yoghurtsaus en couscous
Voorbereiding10 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergine overlangs doormidden en vervolgens nog eens in twee, zodat je vier parten krijgt. Kerf het vruchtvlees van elk partje kruiselings in, zodat je een dambordpatroon verkrijgt. Vermeng de olie met harissa en kruid met peper en zout. Borstel de aubergineparten royaal in met de harissa-olie. Leg ze op een ovenplaat en bak in 25-30 min. gaar.
Meng ondertussen het lamsgehakt met de ras-el-hanout en kruid met peper en zout. Vorm worstjes van het gehakt en duw er telkens een satéstokje door. Verwarm een grillpan en bak de spiesjes in ongeveer 10 min. gaar.
Hak de peterselie fijn en maak ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er een klontje boter en de peterselie door en kruid met peper en zout. Meng de Griekse yoghurt met een tot moes geplet teentje knoflook en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Serveer de spiesjes met de couscous en de yoghurtsaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
743 KJ
Energie
177 kcal
Vetten
9.7 g
Fats acid satured
3.8 g
Koolhydraten
13 g
waarvan suikers
2.2 g
Eiwitten
8.5 g
salt
1.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.