Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook in 20 min. gaar in gezouten water.
Snij ondertussen de kippenborstfilet in grote stukken en kruid met peper en zout. Snij de selder in kleine stukjes. Verwarm een klontje boter in een grote kookpot of wok op een middelmatig vuur en stoof de stukjes kip aan. Haal de kip uit de pot, voeg opnieuw een klontje boter toe en stoof nu de ui en selder aan. Voeg na enkele minuten de wortelblokjes en de mini-champignons toe. Leg de kip terug in de pan en meng er het tomatenconcentraat door. Blus met de wijn, laat 2 min. uitkoken en giet er vervolgens de room bij. Laat 15 min. pruttelen.
Rits de dragonblaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Giet de aardappelen af en stamp met een klontje boter en een geutje melk tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Besprenkel de kippenstoofpot met de verse dragon en serveer met de puree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
341 KJ
Energie
81 kcal
Vetten
2.5 g
Fats acid satured
1.5 g
Koolhydraten
7.3 g
waarvan suikers
2.7 g
Eiwitten
6.5 g
salt
0.18 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.