Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de roodbaarsfilets met peper en zout. Bestrooi elke kant licht met bloem en klop het teveel er voorzichtig af. Rol elke filet in 1 of 2 sneden Italiaanse ham. Zet de rolletjes vast met een tandenstoker. Schik de saltimbocca in een ovenvaste schotel. Besprenkel met het citroensap en een scheut olijfolie. Zet ongeveer 15 min. in de oven.
Kook de tagliatelle in een grote hoeveelheid gezouten water. Laat uitlekken.
Snipper de sjalot en hak de peterselie fijn. Giet 2 el olijfolie in een pan en bak de sjalot glazig op een zacht vuur. Bevochtig met de witte wijn en de visfond. Voeg de blaadjes salie toe en laat tot 2/3de indikken. Voeg de boter toe. Besprenkel de saltimbocca met de saus en serveer onmiddellijk met de tagliatelle. Bestrooi met de platte peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
732 KJ
Energie
174 kcal
Vetten
3.6 g
Fats acid satured
1.5 g
Koolhydraten
22 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
11 g
salt
0.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.