Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de volkorenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Stoom de butternutblokjes gedurende 10 min. in de magnetronoven. Snij de rode ui in halve ringen. Verwarm 1 el olijfolie in een pan op een zacht vuur en fruit de ui.
Rits de tijmblaadjes. Maak de crumble: meng de bloem met de Parmezaanse kaas, de boter, de tijmblaadjes en wat peper tot een kruimelig deeg.
Schik de butternutblokjes, de kerstomaten en de uienringen in een gratineerschaal. Bestrooi de groenten met de crumble en zet 20 min. in de oven. Dien op met de gekookte rijst.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
699 KJ
Energie
166 kcal
Vetten
8.2 g
Fats acid satured
5.1 g
koolhydraten
18 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
4.7 g
salt
0.23 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.