Rozemarijnsteak met gegrilde krieltjes, venkel en bagna cauda
Rozemarijnsteak met gegrilde krieltjes, venkel en bagna cauda
Voorbereiding5 min.
Kook35 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding5 min.
Kook35 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de krieltjes doormidden. Snij de venkel doormidden en vervolgens in partjes. Leg de groenten in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout, meng goed dooreen en bak in 30 min. goudbruin en knapperig.
Rits de blaadjes rozemarijn van het takje. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi met de rozemarijn. Druk goed in het vlees en laat eventjes marineren. Maak ondertussen de bagna cauda door de olie van de ansjovisjes in een steelpannetje op te warmen. Plet de knoflook tot moes en voeg toe aan de olie. Hak de ansjovis fijn en voeg toe aan het steelpannetje. Voeg een klontje boter toe en roer tot de ansjovis volledig opgelost is. Kruid met peper.
Verwarm een grillpan op een hoog vuur en rooster het vlees 2 min. aan elke kant. Haal de groenten uit de oven en schuif het vlees voor 5 min. in de oven. Haal het uit de oven en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden. Meng ondertussen de groenten met de bagna cauda. Kruid het vlees met peper en zout en serveer met de krieltjes en venkel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
423 KJ
Energie
101 kcal
Vetten
4.8 g
Fats acid satured
1.3 g
Koolhydraten
6.2 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
7.9 g
salt
0.42 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.