Kalkoenlapje op z’n Japans met salade van komkommer en Chinese kool
Kalkoenlapje op z’n Japans met salade van komkommer en Chinese kool
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de komkommer, snij vervolgens overlangs doormidden en ontpit. Snij daarna in flinterdunne reepjes. Bereid een vinaigrette met de sesamolie, de sojasaus en de rijstazijn. Kruid met peper en zout. Meng de komkommer met de gesneden kool en breng op smaak met deze vinaigrette. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kruid het vlees met peper en zout. Giet de panko en de bloem in 2 borden. Klop in een derde bord de eieren los. Haal de kalkoenlapjes eerst door de bloem en klop het teveel er voorzichtig af. Haal het vlees daarna door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. Duw goed aan.
Bak de kalkoenlapjes in plantaardige bakolie, in een grote pan op een zacht vuur. Keer het vlees regelmatig om tot het goudbruin kleurt. Laat uitlekken op keukenpapier. Snij de lapjes in plakjes, serveer met de salade en rijst en versier met waterkers.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
773 KJ
Energie
184 kcal
Vetten
6.8 g
Fats acid satured
1.4 g
Koolhydraten
21 g
waarvan suikers
0.5 g
Eiwitten
9.7 g
salt
0.48 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.