Gebakken pladijsfilet met kruidenmayonaise en geroosterde pastinaak | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gebakken pladijsfilet met kruidenmayonaise en geroosterde pastinaak

Gebakken pladijsfilet met kruidenmayonaise en geroosterde pastinaak

Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid
Voorbereiding 20 min.
Kook 10 min.
Moelijkheid
  1. Kook de krielaardappelen. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de pastinaak. Snij overlangs doormidden en daarna in schijven. Schik ze in een grote pan met antiaanbaklaag met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze samen met de krielaardappelen op een zacht vuur onder deksel. Keer de pastinaak en de krielaardappelen af en toe om.
  2. Bereid de mayonaise: giet de eierdooiers, de mosterd, de azijn en wat peper en zout in een kom. Voeg al kloppend de zonnebloemolie beetje bij beetje toe tot je een mayonaise krijgt. Hak de bieslook en de basilicum fijn en meng onder de mayonaise.
  3. Breng de scholfilets op smaak met zout en bebloem de vis. Bak ze in de pan met wat olijfolie en keer de filets een keer om. Serveer de filets met de schijfjes pastinaak, krieltjes en de kruidenmayonaise. Versier met enkele blaadjes sla.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 634 KJ
Energie 153 kcal
Vetten 9.8 g
Fats acid satured 1.3 g
Koolhydraten 10 g
waarvan suikers 1.7 g
Eiwitten 5.1 g
salt 0.2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • pladijsfilets 300 g
  • pastinaak 300 g
  • takjes basilicum 2
  • stelen bieslook 5
  • zakje gemengde sla 1
  • eierdooiers 2
  • krielaardappelen 400 g

Niet inbegrepen in de box

  • mosterd 1 el
  • scheut (cider)azijn 1
  • zonnebloemolie 200 ml
  • olijfolie
  • bloem
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • pladijsfilets 300 g
  • pastinaak 300 g
  • takjes basilicum 2
  • stelen bieslook 5
  • zakje gemengde sla 1
  • eierdooiers 2
  • krielaardappelen 400 g

Niet inbegrepen in de box

  • mosterd 1 el
  • scheut (cider)azijn 1
  • zonnebloemolie 200 ml
  • olijfolie
  • bloem
  • peper
  • zout