Gebakken pladijsfilet met kruidenmayonaise en geroosterde pastinaak
Gebakken pladijsfilet met kruidenmayonaise en geroosterde pastinaak
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Kook de krielaardappelen. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de pastinaak. Snij overlangs doormidden en daarna in schijven. Schik ze in een grote pan met antiaanbaklaag met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en bak ze samen met de krielaardappelen op een zacht vuur onder deksel. Keer de pastinaak en de krielaardappelen af en toe om.
Bereid de mayonaise: giet de eierdooiers, de mosterd, de azijn en wat peper en zout in een kom. Voeg al kloppend de zonnebloemolie beetje bij beetje toe tot je een mayonaise krijgt. Hak de bieslook en de basilicum fijn en meng onder de mayonaise.
Breng de scholfilets op smaak met zout en bebloem de vis. Bak ze in de pan met wat olijfolie en keer de filets een keer om. Serveer de filets met de schijfjes pastinaak, krieltjes en de kruidenmayonaise. Versier met enkele blaadjes sla.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
634 KJ
Energie
153 kcal
Vetten
9.8 g
Fats acid satured
1.3 g
Koolhydraten
10 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
5.1 g
salt
0.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.