Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snij het pepertje in dunne rondjes. Snij de kerstomaten in tweeën. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de sjalot en de knoflook op een laag vuur in een scheutje olijfolie. Voeg het pepertje toe, en daarna de gehakte tomaten. Laat 10 min sudderen. Giet er de room bij en zet het vuur wat hoger. Laat er 2/3 van de Parmezaanse kaas in smelten en kruid met een beetje zout en peper.
Leg er de spinazie in en laat slinken in de saus. Voeg dan de kerstomaten toe en laat ze een paar minuten mee sudderen. Nappeer de pasta met de saus en decoreer met de basilicumblaadjes en met de rest van de Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
108 kcal
Vetten
3.7 g
koolhydraten
14 g
waarvan suikers
2.3 g
vezels
1.2 g
Eiwitten
4.0 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.