Pasta met verse spinazie en romige tomatensaus | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pasta met verse spinazie en romige tomatensaus

Pasta met verse spinazie en romige tomatensaus

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snij het pepertje in dunne rondjes. Snij de kerstomaten in tweeën. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Fruit de sjalot en de knoflook op een laag vuur in een scheutje olijfolie. Voeg het pepertje toe, en daarna de gehakte tomaten. Laat 10 min sudderen. Giet er de room bij en zet het vuur wat hoger. Laat er 2/3 van de Parmezaanse kaas in smelten en kruid met een beetje zout en peper.

  3. Leg er de spinazie in en laat slinken in de saus. Voeg dan de kerstomaten toe en laat ze een paar minuten mee sudderen. Nappeer de pasta met de saus en decoreer met de basilicumblaadjes en met de rest van de Parmezaanse kaas.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 108 kcal
Vetten 3.7 g
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 2.3 g
vezels 1.2 g
Eiwitten 4.0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rood pepertje 0.5
  • Kerstomaten 200 g
  • Penne rigate 250 g
  • Gehakte tomaten 250 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 50 g
  • Verse spinazie 125 g
  • Basilicumblaadjes

In je voorraadkast

  • Sjalotten 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Room 100 ml
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rood pepertje 0.5
  • Kerstomaten 200 g
  • Penne rigate 250 g
  • Gehakte tomaten 250 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 50 g
  • Verse spinazie 125 g
  • Basilicumblaadjes

In je voorraadkast

  • Sjalotten 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Room 100 ml
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout