Snipper de ui en snij de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.
Stoof de ui glazig in wat boter op een zacht vuur. Bak de spekreepjes mee. Doe er de prei bij en laat het geheel stoven tot de prei zacht is. Voeg er beetje bij beetje de room bij en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
Doe de warme aardappelen in een schaal en strooi er de helft van de gemalen kaas over. Giet het preimengsel over de aardappelen en strooi er de rest van de kaas over. Werk af met fijngehakte peterselie en serveer meteen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
691 KJ
Energie
165 kcal
Vetten
12 g
Fats acid satured
7.1 g
Koolhydraten
7.3 g
waarvan suikers
2.4 g
Eiwitten
6.1 g
salt
0.46 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.