Forelfilet met fijne knolselderpuree en dragonsaus
Forelfilet met fijne knolselderpuree en dragonsaus
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Laat ze uitlekken. Smelt een beetje boter in een ruime stoofpot en stoof de knolselderblokjes. Voeg de aardappelen, wat boter en een scheutje room toe en pureer het mengsel. Kruid met peper en zout en hou warm.
Verhit de zure room in een steelpan op een zacht vuur. Snipper de bieslook en de dragon en voeg toe aan het geheel. Kruid met peper en zout en houd warm.
Kruid de forelfilets met peper en zout en bebloem licht. Verhit wat boter met de olijfolie in een grote pan. Bak de forelfilets op een matig vuur en keer ze een keer om. Dien onmiddellijk op met de knolselderpuree, de dragonsaus en een citroenkwartje.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
595 KJ
Energie
142 kcal
Vetten
9.2 g
Fats acid satured
5.4 g
Koolhydraten
9.7 g
waarvan suikers
0.9 g
Eiwitten
4.2 g
salt
0.48 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.