Schil de aardappelen. Kook ze gaar. Schil de appels en snij ze in partjes. Stoof ze, met deksel op de pan, in een bodempje water. Haal het deksel van de pan en laat het vocht wat verdampen. Plet de appels tot moes en kruid met kaneel. Meng er de rozijnen onder.
Snij de uien in halve ringen. Stoof ze op een laag vuur in boter. Roer regelmatig. De uien moeten heel zacht worden. Als de uien zacht zijn, giet er de rundsaus bij. Zet het vuur hoog en laat een tiental minuten inkoken.
Bak de blinde vinken in boter op een laag vuur. Serveer de gebakken blinde vinken met de uiensaus, de gekookte aardappelen en de appelmoes. Werk af met de peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
349 KJ
Energie
83 kcal
Vetten
3.4 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
9.4 g
waarvan suikers
6.1 g
Eiwitten
3.5 g
salt
0.26 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.