Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de veenbessen onder water en laat ze wellen. Schraap de wortels en snij in blokjes. Schil en snij de rode biet in kleine stukjes. Doe de rode biet, de pastinaak en de wortel samen in een bakblik en schenk er wat olie over. Kruid met peper en zout. Zet de schaal 20 min. in de hete oven. Meng het geheel af en toe door elkaar.
Voor de dressing : hak 2/3de van de munt fijn. Meng ze met de yoghurt. Kruid met peper en zout.
Laat de gegrilde groenten even afkoelen en meng ze onder de sla. Strooi er de uitgelekte veenbessen en de pompoenpitten over. Werk af met wat resterende blaadjes munt en dien op met de dressing.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
342 KJ
Energie
82 kcal
Vetten
2.2 g
Fats acid satured
0.7 g
Koolhydraten
12 g
waarvan suikers
9.6 g
Eiwitten
2.3 g
salt
0.21 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.