Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en pureer samen met de melk en wat boter. Kruid met peper en zout en meng. Snij de onderkant van de kool en gooi de buitenste bladeren weg. Hak de oregano fijn. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en 2/3de van de oregano. Kruid met peper en zout.
Blancheer de koolbladeren 3 min. in gezouten water. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Stoof ze in wat olie op een zacht vuurtje en blus met de tomatensaus. Kruid met peper en zout en laat 15 min. pruttelen.
Leg op ieder koolblad een portie gehakt met daarop een plakje ham. Vouw de zijkanten van het blad over het vlees en rol het op. Doe een bodempje van de saus in een ovenschaal en leg er de rolletjes in. Giet er de rest van de saus over en laat de rolletjes 15 min. bakken in de oven. Werk af met de resterende oregano.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
416 KJ
Energie
100 kcal
Vetten
5.6 g
Fats acid satured
1.6 g
Koolhydraten
4.1 g
waarvan suikers
3.1 g
Eiwitten
7.1 g
salt
0.98 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.