Varkenskotelet, stoofpotje van wittekool, salie en witte wijn
Varkenskotelet, stoofpotje van wittekool, salie en witte wijn
Voorbereiding10 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook30 min.
Moelijkheid
Bereiding
Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Blancheer de kool 5 min. in gezouten kokend water. Laat uitlekken. Kook de ongeschilde aardappelen. Hak de ui fijn. Giet wat olie in een pan en fruit de ui 8 min. op een zacht vuur. Giet de wijn erbij en laat inkoken. Voeg de kool, de bouillon en de salie toe en laat nog 20 min. onder een deksel sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
Verwarm de melk. Schil de aardappelen en maak puree met de melk en de helft van de boter. Kruid met peper en zout. Houd warm.
Hak de peterselie fijn. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt de rest van de boter met een beetje olie in een pan en bak het vlees. Serveer ze met de kool en de puree. Bestrooi met peterselie en dien op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
378 KJ
Energie
90 kcal
Vetten
4.2 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
6.5 g
waarvan suikers
2.3 g
Eiwitten
5.6 g
salt
0.2 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.