Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot fijn. Spoel de kidneybonen. Snij de paprika in blokjes.
Stoof de sjalot glazig in olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg er kaneelpoeder en cayennepeper bij. Voeg er de wortelblokjes en paprika bij. Laat ze even meestoven. Doe er het tomatenconcentraat bij en meng goed. Blus met de frita chakchouka. Kruid met peper en zout. Laat 20 min. pruttelen. Giet er nog een scheutje water bij als de saus te droog wordt.
Meng er de kidneybonen onder. Breng op smaak met de suiker en voeg naar smaak extra cayennepeper toe. Werk af met basilicum en serveer er de broodjes bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
393 KJ
Energie
93 kcal
Vetten
1.8 g
Fats acid satured
0.4 g
Koolhydraten
15 g
waarvan suikers
6.2 g
Eiwitten
2.7 g
salt
0.94 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.