Schil en snij de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gaar. Snipper de ui. Bak de spekblokjes op een zacht vuur in een pan zonder vetstof. Voeg na enkele minuten de ui toe en stoof die in het vet van de spekjes. Doe er ook de groenten bij. Kruid met peper en zout.
Voor de saus: smelt de boter op een laag vuur en doe er de bloem bij, roer met een garde. Laat het mengsel even opdrogen en doe er dan beetje bij beetje de melk bij. Blijf roeren en laat enkele minuten doorkoken. Smelt er de emmentaler in. Doe de groenten en de spek bij de saus. Kruid met peper en zout.
Hak de peterselie fijn. Stamp de aardappelen fijn met boter en meng er de melk onder tot je een puree bekomt. Kruid met peper en zout. Serveer ze samen met de groenten. Bestrooi met de peterselie.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
364 KJ
Energie
87 kcal
Vetten
3.2 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
8.4 g
waarvan suikers
2.4 g
Eiwitten
4.7 g
salt
0.28 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.