Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui fijn. Snij de vis in stukjes. Scheur de ham in reepjes. Klop de eieren los en meng met de room. Kruid met peper en zout. Rol het bladerdeeg open en leg het in een taartvorm. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak het bladerdeeg een kleine tien minuten in de oven.
Snipper en stoof de ui ondertussen in wat olie glazig. Voeg er prei aan toe en stoof gaar. Meng er de hamreepjes onder, kruid met peper en haal van het vuur.
Stort het mengsel op de taartbodem en giet er de geklutste eieren over. Verdeel er de stukjes vis in. Strooi er de gruyère over. Bak de quiche 10 tot 15 min. in de hete oven.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
734 KJ
Energie
176 kcal
Vetten
11 g
Fats acid satured
4.5 g
koolhydraten
9.0 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
11 g
salt
0.7 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.