Verwijder de zaden en de uiteinden van de courgette. Snij het vruchtvlees in blokjes. Giet wat olie in een pan en bak de blokjes enkele minuten aan. Hou warm.
Kook de pasta in een ruime hoeveelheid gezouten water, volgens de instructies op de verpakking. Laat uitlekken. Maak een saus van de ricotta en de tomatentapenade. Rits de blaadjes van het basilicum en hak ze grof.
Giet de pasta bij de saus en voeg de courgetteblokjes en 3/4de van de basilicumblaadjes toe. Meng het geheel. Bestrooi met de rest van het basilicum en de parmezaanschilfers en dien onmiddellijk op.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
647 KJ
Energie
154 kcal
Vetten
5.4 g
Fats acid satured
1.8 g
koolhydraten
20 g
waarvan suikers
3.2 g
Eiwitten
5.7 g
salt
0.37 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.