Snij de aubergine in blokjes en besprenkel met zout. Snij de ui in fijne ringen. Ontzaad de paprika en snij vervolgens in stukken. Snij de tomaten in stukken.
Verwarm wat olie in een pan en stoof de ui 5 min. op een zacht vuur aan. Dep de aubergines droog met wat keukenpapier en voeg toe aan de pan. Roerbak enkele minuten en voeg vervolgens, samen met wat extra olie, de courgettes, paprika, tomaten, kappertjes en rozijnen toe. Blus met de azijn. Kruid met peper en zout. Laat 20 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
Maak de couscous klaar volgens de instructies op de verpakking. Snij de haloumi in plakken van een 1/2 cm. Verwarm wat olie in een grillpan en bak de haloumi aan beide zijden goudbruin. Meng een klontje boter door de couscous. Voeg de gegrilde pijnboompitten toe aan de caponata. Breng op smaak met peper en zout.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
636 KJ
Energie
152 kcal
Vetten
8.0 g
Fats acid satured
3.9 g
koolhydraten
12 g
waarvan suikers
3.7 g
Eiwitten
6.8 g
salt
0.66 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.