Saltimbocca met scamorza, prosciutto, salie en polenta
Saltimbocca met scamorza, prosciutto, salie en polenta
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olie en kruid met peper en zout. Schuif 15 min. in de hete oven.
Snij de scamorza in balkjes. Leg een kalfslapje open op het werkblad. Kruid met peper en zout. Beleg met een sneetje ham en twee balkjes kaas. Leg er een salieblaadje op en rol het vlees op. Prik met een tandenstoker vast. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de kalfslapjes goudbruin op een middelhoog vuur in ongeveer 10 min.
Maak de polenta volgens de instructies op de verpakking in het water en meng er op het eind de Parmezaanse kaas en een klontje boter onder. Serveer met de tomaatjes en het vlees.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
489 KJ
Energie
116 kcal
Vetten
5.1 g
Fats acid satured
2.5 g
Koolhydraten
8.1 g
waarvan suikers
0.3 g
Eiwitten
9.6 g
salt
0.61 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.