Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het hoedje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit. Zet ze omgekeerd op een bord en laat 5 min. uitlekken. Snipper de sjalot en platte peterselie en plet de knoflook tot moes. Hak de pistachenoten. Meng de sjalot, knoflook en het grootste deel van de peterselie en noten samen met het ei onder het gehakt en kruid met peper en zout. Voeg het paneermeel toe.
Kruid de tomaten met peper en zout en vul ze met het gehakt. Werk af met de overgebleven pistachenoten. Zet de tomaten in een ovenschaal en bak 25 min. in de hete oven.
Schil en snij de aardappelen in stukken. Kook ze gaar in gezouten water. Giet het water af, voeg boter en melk toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Stamp tot een puree. Bestrooi de tomaten met de overgebleven peterselie en serveer met puree.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
458 KJ
Energie
110 kcal
Vetten
5.3 g
Fats acid satured
1.7 g
Koolhydraten
8.0 g
waarvan suikers
1.2 g
Eiwitten
6.4 g
salt
0.14 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.