Tomatenbeignets met pesto van rucola en pistachenoten
Tomatenbeignets met pesto van rucola en pistachenoten
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook10 min.
Moelijkheid
Bereiding
Maak het beignetbeslag: klop het ei los met wat zout, peper, nootmuskaat en paprikapoeder. Giet er de bloem bij en leng aan met het bier. Klop op tot een half-vast homogeen beslag.
Maak de pesto: hak de rucola fijn met de knoflook en de pistachenoten. Kruid met peper en zout. Voeg de kaas en de olijfolie toe en mix. Maak de bladeren van de sla los. Hou 1 tomaat per persoon apart en snij de rest van de tomaat in blokjes. Maak een vinaigrette van 2 el olijfolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout. Meng de slabladeren met de tomatenblokjes en breng op smaak met de vinaigrette.
Snij de overige tomaten in dikke plakken. Dep ze droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Verhit de frituurolie in een pan. Haal de plakken een voor een door de bloem en daarna door het beignetbeslag. Bak ze daarna 10 min. in de hete olie en keer ze halfweg de baktijd om. Serveer met de rucolapesto en de salade.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
654 KJ
Energie
157 kcal
Vetten
11 g
Fats acid satured
2.1 g
Koolhydraten
11 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
4 g
salt
0.19 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.