Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de wortelblokjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout en de helft van de honing. Meng goed dooreen en schuif 20 min. in de hete oven. Kook de wilde rijst volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.
Schil de mango en snij in stukken. Snij de varkensoesters in stukken van hetzelfde formaat. Spies eerst een stukje mango en vervolgens een stukjes vlees op de spiesjes en werk zo al het vlees en de mango op. Kruid de spiesjes met peper en zout. Verwarm een klontje boter in een antikleefpan en bak de varkensspiesjes in 10-12 min. goudbruin.
Hak de pecannoten grof. Pers de citroen en maak een vinaigrette door de overgebleven honing te mengen met de mosterd, olijfolie en het citroensap. Giet over de wilde rijst en voeg vervolgens de pitten, zaden en noten toe. Meng goed dooreen en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de gekaramelliseerde worteltjes en de varkensspiesjes.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
754 KJ
Energie
180 kcal
Vetten
7.4 g
Fats acid satured
1.5 g
Koolhydraten
18 g
waarvan suikers
5.4 g
Eiwitten
9.7 g
salt
0.18 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.