Ovengebakken kabeljauw, roerbak van shiitake en fijne gele wortelpuree
Ovengebakken kabeljauw, roerbak van shiitake en fijne gele wortelpuree
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding20 min.
Kook15 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Breng het water aan de kook en los de bouillon erin op. Schil de aardappelen en de wortels en snij ze in stukken. Kook de aardappelen met de wortels gaar in de groentebouillon. Giet af en plet tot een fijne puree met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en hou warm.
Schik de visfilets in een ovenschaal. Schik 4/5de van de boter in klontjes op de filets en kruid met peper en zout. Besprenkel met het citroensap. Bak 15 min. in de oven.
Verwijder de steel van de shiitake en snij de champignons doormidden. Plet de knoflook tot moes. Snipper de peterselie. Giet 2 el olijfolie en de rest van de boter in een pan en fruit de knoflook 1 min. Giet de shiitake erbij en roerbak nog 8 min. op een hoog vuur. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout. Serveer de kabeljauwfilets met de wortelpuree en de champignons. Besprenkel met het bakvocht.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
269 KJ
Energie
64 kcal
Vetten
3.3 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
3.9 g
waarvan suikers
1.1 g
Eiwitten
4.3 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.