Courgette-kaaskoekjes in tomatensaus met smeuïge bieslookpuree
Courgette-kaaskoekjes in tomatensaus met smeuïge bieslookpuree
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook20 min.
Moelijkheid
Bereiding
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook gaar in 20 min.
Rasp de courgette grof en doe het vruchtvlees in een handdoek. Wring goed uit om zo het overtollige vocht te verwijderen. Meng de courgetterasp vervolgens met de gruyère, Parmezaanse kaas, eieren en paneermeel. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Draai walnootgrote balletjes van het courgettemengsel en vorm tot een schijfje. Verhit in een pan met dikke bodem een klontje boter op middelhoog vuur. Bak de schijfjes goudbruin. Plet de knoflook en voeg samen met het bouillonblokje en de passata toe aan de pan. Voeg een flinke scheut melk toe en laat ongeveer 10 min. op een zacht vuur pruttelen.
Hak de bieslook fijn. Giet het water van de aardappelen af en plet met een klontje boter en een scheutje melk tot een smeuïge puree. Meng er de bieslook onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
369 KJ
Energie
88 kcal
Vetten
3.4 g
Fats acid satured
1.8 g
Koolhydraten
9.3 g
waarvan suikers
1.7 g
Eiwitten
4.5 g
salt
0.35 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.