Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stoom de butternut gaar in de micrgolfoven. Laat de aardappelen uitlekken en plet ze samen met de butternut grofweg tot puree. Voeg de boter toe, kruid naar smaak met peper en zout en hou warm.
Klop het ei los met een vork. Paneer de kip door ze eerst door het eiermengsel en nadien door de bloem te halen. Giet de olie in een pan. Bak de gepaneerde filets goudbruin op een zacht vuur. Haal de kip uit de pan en hou warm. Voeg de fond toe en laat op een middelhoog vuur 5-7 min inkoken. Meng in de laatste minuut de room door de saus. Kruid met peper en zout.
Snipper de peterselie, strooi over de puree en serveer bij de kipfilets en de saus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
445 KJ
Energie
106 kcal
Vetten
4.0 g
Fats acid satured
1.5 g
koolhydraten
11 g
waarvan suikers
0.7 g
Eiwitten
6.4 g
salt
0.34 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.