Gepaneerde kipfilet met aardappel- en pompoenpuree | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Gepaneerde kipfilet met aardappel- en pompoenpuree

Gepaneerde kipfilet met aardappel- en pompoenpuree

Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stoom de butternut gaar in de micrgolfoven. Laat de aardappelen uitlekken en plet ze samen met de butternut grofweg tot puree. Voeg de boter toe, kruid naar smaak met peper en zout en hou warm.
  2. Klop het ei los met een vork. Paneer de kip door ze eerst door het eiermengsel en nadien door de bloem te halen. Giet de olie in een pan. Bak de gepaneerde filets goudbruin op een zacht vuur. Haal de kip uit de pan en hou warm. Voeg de fond toe en laat op een middelhoog vuur 5-7 min inkoken. Meng in de laatste minuut de room door de saus. Kruid met peper en zout.
  3. Snipper de peterselie, strooi over de puree en serveer bij de kipfilets en de saus.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 445 KJ
Energie 106 kcal
Vetten 4.0 g
Fats acid satured 1.5 g
koolhydraten 11 g
waarvan suikers 0.7 g
Eiwitten 6.4 g
salt 0.34 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aardappelen 500 g
  • butternutblokjes 400 g
  • takje(s) peterselie 1
  • kipfilets 300 g
  • ei(eren) 1
  • gevogeltefond 190 ml
  • room 25 ml

Niet inbegrepen in de box

  • boter 10 g
  • olijfolie 1 el
  • bloem
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aardappelen 500 g
  • butternutblokjes 400 g
  • takje(s) peterselie 1
  • kipfilets 300 g
  • ei(eren) 1
  • gevogeltefond 190 ml
  • room 25 ml

Niet inbegrepen in de box

  • boter 10 g
  • olijfolie 1 el
  • bloem
  • peper
  • zout