Rundsteak, pastinaak met waterkerssalsa en gegrilde krieltjes
Rundsteak, pastinaak met waterkerssalsa en gegrilde krieltjes
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Voorbereiding10 min.
Kook25 min.
Moelijkheid
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pastinaken en ui. Snij ze in grove stukken. Snij de krieltjes doormidden. Leg de groenten in een grote ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed dooreen en schuif 25 min. in de hete oven.
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en mix samen met de pijnboompitten, balsamicoazijn en knoflook en een royale scheut olijfolie tot een salsa. Kruid met peper en zout.
Verwarm een klontje boter in een antikleefpan en bak de steaks in ongeveer 6 min. saignant. Haal de groenten uit de oven en serveer met de steaks en waterkerssalsa.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
417 KJ
Energie
99 kcal
Vetten
3.2 g
Fats acid satured
0.7 g
Koolhydraten
8.5 g
waarvan suikers
1.9 g
Eiwitten
7.9 g
salt
0.12 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.