Verwarm de oven voor op 210°C. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout. Verdeel het gehakt in 2 gehaktbroodjes en leg ze in een ovenschaal. Zet 20 min. in de hete oven.
Snipper de ui fijn. Schil en snij de appelen in blokjes. Stoof de ui aan in wat boter op een zacht vuur. Voeg er de rode kool bij, samen met de appelen. Roer er de azijn en de suiker onder. Voeg een bodempje water toe om te vermijden dat de rode kool aanbakt. Laat ongeveer 15 min., met deksel, sudderen op een zacht vuurtje, roer af en toe.
Smelt boter in een pan op een laag vuur. Doe de aardappelschijfjes in de hete boter en bak ze aan. Schud regelmatig op. Serveer de aardappelen met de rode kool en enkele sneetjes van het gehaktbroodje. Kruid met peper.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
467 KJ
Energie
111 kcal
Vetten
5.7 g
Fats acid satured
2.5 g
Koolhydraten
9.0 g
waarvan suikers
3.5 g
Eiwitten
5.6 g
salt
0.14 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.