Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Haal het vel van de chorizo en snij in vierkante blokjes. Haal het uiteinde van de andijvie eraf. Was de bladeren en snij in fijne reepjes.
Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Bak de blokjes chorizo enkele minuten aan in een antikleefpan zonder vetstof op laag vuur. Zet aan de kant. Kook de eitjes 4 min. in kokend water. Laat dan schrikken onder koud water. Verwarm de room op een zacht vuurtje, kruid met de peterselie, peper en zout. Maak puree van de gare aardappelen: stamp ze fijn met boter en meng er melk onder tot je een gladde puree bekomt. Meng er de reepjes andijvie, de kolenmix en blokjes chorizo onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
Pel de eitjes. Schep op ieder bord wat van de stamppot en maak een kuiltje in het midden. Leg er het zachtgekookt eitje in. Serveer er de roomsaus bij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
492 KJ
Energie
118 kcal
Vetten
6.9 g
Fats acid satured
3.3 g
koolhydraten
8.9 g
waarvan suikers
1.4 g
Eiwitten
4.6 g
salt
0.27 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.