Potée de légumes au chorizo et œuf | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Potée de légumes au chorizo et œuf

Potée de légumes au chorizo et œuf

Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Haal het vel van de chorizo en snij in vierkante blokjes. Haal het uiteinde van de andijvie eraf. Was de bladeren en snij in fijne reepjes.
  2. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Bak de blokjes chorizo enkele minuten aan in een antikleefpan zonder vetstof op laag vuur. Zet aan de kant. Kook de eitjes 4 min. in kokend water. Laat dan schrikken onder koud water. Verwarm de room op een zacht vuurtje, kruid met de peterselie, peper en zout. Maak puree van de gare aardappelen: stamp ze fijn met boter en meng er melk onder tot je een gladde puree bekomt. Meng er de reepjes andijvie, de kolenmix en blokjes chorizo onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  3. Pel de eitjes. Schep op ieder bord wat van de stamppot en maak een kuiltje in het midden. Leg er het zachtgekookt eitje in. Serveer er de roomsaus bij.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 492 KJ
Energie 118 kcal
Vetten 6.9 g
Fats acid satured 3.3 g
koolhydraten 8.9 g
waarvan suikers 1.4 g
Eiwitten 4.6 g
salt 0.27 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aardappelen 500 g
  • andijvie 0.5
  • boerenkool 100 g
  • chorizo met piment 110 g
  • eieren 2
  • gehakte peterselie 1 el
  • room 10 cl.

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Inbegrepen in de box

  • aardappelen 500 g
  • andijvie 0.5
  • boerenkool 100 g
  • chorizo met piment 110 g
  • eieren 2
  • gehakte peterselie 1 el
  • room 10 cl.

Niet inbegrepen in de box

  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout